HiFiSalsa : http://www.hifisalsa.dk/showme.php

Homepage - News

Sorry - this page is not available in the chosen language

Rueda de Alzheimer?!

When you click you will fetch a video from Youtube
When you click you will fetch a video from Youtube - More about our privacy policy.

Jeg ved ikke rigtigt, hvorfor videoen vælger at ignorere salsa (eller: latin) i sin beskrivelse af Alzheimerforebyggende danseundervisning: ”Pensioners who learn to line dance, take up jazz or square dancing," når nu undersøgelsen har testet hele fire danseformer i sammenligning med andre motionsformer: "Jazz, Square, Latin-American (!!!) and Line Dance." (Måske er den lavet af en Trump-tilhænger …)
.
Men det skulle være sikkert og vist ifølge den tyske forsker Dr. Kathrin Rehfeld:
"In this study, we show that two different types of physical exercise (dancing and endurance training) both increase the area of the brain that declines with age. In comparison, it was only (!) dancing (!) that lead to noticeable behavioral changes in terms of improved balance."
.
Så det kan være, at jeg skulle holde op med mit sædvanlige brokkeri over, at salsamiljøet specielt i København er så alderdomssvækket! Måske skulle jeg bare holde kæft og se frem til, hvor meget mere kaotisk søndags-ruedaen i Kedelhallen kan gå hen og blive, når Alzheimerforeningen begynder at få øje på dens velgørende virkninger! :-)
.
På dansk hos Videnskab.dk og Ekstra Bladet.

Contribution by : dann 29-Aug-2017 17:18 - Last updated : 10-Oct-2017 21:42

More information

Shown : 259
Comments (6) - Write comment - Send note to the editors

Kommentar Rueda de Alzheimer?!

Du skulle gå mere ud Dann, der ER kommet flere unge til miljøet og det ser ud til, at det er en tendens der fortsætter.
Problemet er snarere alle de poppede latin remixes og reggaeton/cubaton, der bliver spillet nu for at tilfredsstille dem (de unge), så der bliver længere og længere imellem det rigtig gode dansemusik.
Det der er sket på Club Mambo, sniger så nu også langsomt ind, både på Søpavillonen og i Kedelhallen, hvor musikken har primært fokus på de unge og mindre på de erfarne dansere.
Så der sker som nok også det samme de steder, som der skete på Club Mambo for nogle år tilbage, at dem der kommer der for den gode dans (modsat dem der "bare" kommer for at feste) forsvinder stille og roligt, enten andre steder hen (hvis de opstår) eller helt ud af miljøet, for kun dukker op en sjælden gang imellem.

Contribution by : Frank E ( http://www.cphsalsa.dk ) 04-Sep-2017 13:33 - Last updated : 04-Sep-2017 13:33 - Reply - Send note to the editors

"erfarne dansere"?!

Jeg har ingen anelse om, hvad Frank mener med "de erfarne dansere", men hvis der (som jeg frygter) bare er tale om en eufemisme for gamle dansere, så spar mig for den og kald det, hvad det er. Da Ældresagen (tror jeg, at det var) i sin tid opfandt sloganet: "Gamle er unge, som er blevet ældre", syntes jeg, at et bedre alternativ ville have været: 'Gamle er unge, som er blevet senile'. :-)
Erfaring er fint nok og gamle bliver vi under alle omstændigheder allesammen, men det, der irriterer mig ved en del gamle salsadansere, er hverken deres erfaring eller evt. mangelfulde kondi, men derimod deres ofte udtalte modvilje mod udfordrende salsa, i.e. den cubanske timba, som er den fedeste form for dansemusik overhovedet inden for salsa. Og den modvilje synes jeg ikke, at jeg støder på hos de unge/yngre dansere. Tværtimod plejer de at være mere åbne over for musikken, selv om de måske ikke umiddelbart kan følge takten: Det er en udfordring og det kan læres. Det kan godt være, at en del af de unge i salsamiljøet så til gengæld er vilde med requeton, men hellere et requeton (eller endnu bedre: salsaton!) end et røvkedeligt old-school salsanummer, hvis eneste appel er, at (næsten) alle og enhver kan høre og fatte rytme og takt, fordi nummeret er så gumpetungt, at det alligevel heller ikke er værd at danse til.
Så hjerteligt velkommen til "dem (de unge)", for så vidt som de ikke er bange for at give sig i kast med de afro-cubansk inspirerede timbarytmer, hvorimod "den gode dans" og den "rigtig gode dansemusik" kan rende mig, hvis der dermed menes den trivielle, ikke-udfordrende dusin-salsa, som der spilles alt for meget af.
Jeg ved ikke, om du har et horn i siden på Club Mambo, Søpavillonen og Kedelhallen, men sidstnævnte, som er det sted, hvor jeg hyppigst dukker op, kunne for min skyld gerne spille mere timba (og for den sags skyld: son), men begge dele dukker da op i et vist omfang.

Contribution by : dann 11-Oct-2017 10:50 - Last updated : 11-Oct-2017 10:50 - Reply - Send note to the editors

Det er sku da ligetil Dann: Erfarne dansere er dansere med danseerfaring

Dvs. dansere, som har erfaring med og kan danse til alt slags musik, og som tillige forstår og sætter pris på f.eks. en avancerede musikgenre som Timba.
De fleste unge er netop til den mere fluffy, poppede latin musik, fordi det er let fordøjeligt og ikke kræver fordybelse i, eller forståelse for, god musik generelt.
Og det inkludere også Salsatón, som ikke er andet end en tung, monoton, trist genre, bestående at stort set ikke andet end elektronisk slagtøj. Hvor mentalt stimulerende og hvor udfordrende er det lige at danse til, for den erfarne danser?
Iøvrigt er der da produceret masser af lækker Old School mainstream Salsa, der basalt set grundlæggende er Son, som det spilles på Cuba: Det amerikanerne kalder Salsa Dura, som er den mere hårdtpumpede, legende, melodiske Son/Salsa modsat f.eks. den poppede Salsa Romantica, hvor sidtnævnet netop har et større appeal til de unge og uerfarne, fordi det er mere ligetil, for det utrænede sind, ligesom alle de dødsyge remixes med Bachata, der florerer alle steder, for at please de unge.
Men da det er de unge, og dermed generelt også mere uerfarne dansere, dansestederne i København forsøger at tiltrække, så sker det altså på bekostning af kvaliteten, både hvad angår musikken og dansen (kvalitet er som sagt noget, man udvikler en forståelse for med erfaringen/tiden).
Så "den gode dans" og den "rigtig gode dansemusik" skal selvfølgelig forståes som det, man udvikler en forståelse for, på baggrund af fordybelse og erfaring, det er da lige til, Dann. At du kan få det til "den trivielle, ikke-udfordrende dusin-salsa" må du lægger dig selv til last...
Og det jeg har et horn i siden på Dann, er netop leflen for det overfladiske, det simple og det hurtige. På det fundament kan vi ikke fastholden kvalitetet, hverken mht. musikken eller den social dans generelt, fordi en forståelse for dem begge, som allerede nævnt, skabes på fordybelsen og de erfaringer, man gør sig over tid, det er ikke noget der er medfødt...

Contribution by : Frank E ( http://www.cphsalsa.dk ) 11-Oct-2017 14:37 - Last updated : 11-Oct-2017 14:37 - Reply - Send note to the editors

"erfarne"

Oooookay! Nu lyder det så rigtigt for alvor bedstefaderligt!
Som altid er det ”de unge” og deres musiksmag, den er gal med: De foretrækker den ”fluffy, poppede latin musik”, en ”tung, monoton, trist genre”, der ikke er ”mentalt stimulerende”, og de har dermed ”utrænede sind” og mangler ”forståelse for, god musik generelt”. De unge har ikke sans for ”kvalitet” og ”fordybelse” – som om den cubanske salsa nogen sinde havde været et spørgsmål om fordybelse og ikke om at slå sig løs, letting it all hang out og glæde sig over ”det hurtige”, til ærgrelse for dem, der ikke længere kan følge tempoet.
.
Den form for jammer over ungdommens manglende forståelse for god kvalitetsmusik er lige så gammel som forsøget på at sælge alderdom som ”erfaring”. Der er næppe nogen, der for alvor tror på jammeren, og de unge, som den kritiserer, kan heldigvis være skide ligeglade og ignorere den.
.
Jeg ved ikke, om jeg skal undskylde Frank med, at han tilsyneladende ikke aner, hvad han snakker om, men det virker virkelig, som om det er alderen og ikke så meget andet, der trykker. Det er i hvert fald første gang, at jeg hører salsaton beskrevet som "en tung, monoton, trist (!) genre," og beskrivelsen virker som ren projektion: Når man bliver trist over, at den nye musik går hen over hovedet på en, så må det være den og ikke en selv, der er trist! :-) Det vil virkelig komme bag på timba-bandet over alle timba-bands, David Calzado y su Charanga Habanera, der i den grad har taget requetonen til sig (primært i form af salsaton) og brugt den til at forny genren:
Mejor que llore tu mama, Papi no hagas nada, Se Formó la Pachanga, Voy a vivír, La Pegadera (videoen muligvis kraftigt inspireret af Chupa Chupa, et af de første (og stadig fede) cubaton-numre), Noche de Pirata, Ella quiere que le den
.
Jeg ser fortrøstningsfuldt frem til, at en del af ungdommen via cubaton’en finder frem til salsaton og timba. Forhåbentlig når det at ske, før det eneste, jeg kan danse med, er rollatoren … :-)
Hvis jeg var gået efter "fordybelse", var jeg nok taget til meditation i stedet for til salsa …

Contribution by : dann 12-Oct-2017 17:22 - Last updated : 12-Oct-2017 17:22 - Reply - Send note to the editors

Ikke alle bliver "voksne"

Jeg vil lader projektionen tilskrive dig selv, Dann, nu da det var dig, der bragte den på bane.
.
Og som du skriver: "Jeg ser fortrøstningsfuldt frem til, at en del af ungdommen via cubaton’en finder frem til salsaton og timba."... Jep ditto, i hvertfald hvad angår Timba... Og det sker jo nok også, de fleste bliver jo trods alt både klogere og udvikler tillige også en mere nuanceret tilgang til både livet og det man fylder sit liv med, med alderen ;-)
.
Det ville sku' da være ekstremt trist, hvis de yngre generationer, selv skulle til at genopfinde alt det gode igen og igen, i steder for bare at bruge af, lære fra og nyde godt af, alt det det gode, de foregående generationer trods alt har skabt, som f.eks ideologien bag den sociale pardans, med alle dens skønne facetter, nærvær og mange dejlige sociale oplevelser...
.
Musik og dans er skam også fordybelse, endda fordybelse i livet selv, men det forstår kun de, der evner fordybelsen. De der tilsyneladende ikke gør, tror det handler om meditationkurser alene...

Contribution by : Frank E ( http://www.cphsalsa.dk ) 14-Oct-2017 14:08 - Last updated : 14-Oct-2017 14:08 - Reply - Send note to the editors

Alderdom

To usvigelige alderdomstegn.

Contribution by : dann 14-Oct-2017 17:59 - Last updated : 14-Oct-2017 17:59 - Reply - Send note to the editors

Want to add comments - you need to belogged in as user

Add a comment

Cookies : On HiFiSalsa you will encounter both 1. part- og 3. parts cookies. By visiting HiFiSalsa you accept both kind of cookies.

More about cookies on HiFiSalsa

Cubansk Danseskole v/ Yosvany Torres - Undervisning - Cubarejser - Danseshow

Mon. Jun. 22. 2020 : SOMMERDANS i Fælleparken???

SOMMERDANS i Fælleparken???

Der er lavet en side til Program 2020, men én af de ting, pandemien har lært ...[Read more]

[index...]

http://www.www.cubakultur.dk/

Missing something?!

Use our Info-form to give us indo about workshops, concerts and other events you think we should announce on the website.

Or become a registered user: Ass a registered user you can add and edit news in our newssection by yourself.

Læs om annoncering på HiFiSalsa

Critic, comments, ideas, suggestions?

Use our contactform for feedback...

 

*